S koncem roku 2023 bilancují nejen jednotlivci, ale i celé společnosti. Nejinak je tomu v Domově seniorů Střekov. Jak to v něm během uplynulých měsíců vypadalo?

To pravděpodobně nejdůležitější přišlo hned na jaře. V dubnu se ředitelkou domova stala Mgr. Radka Honzajková. S majitelkou DS Střekov Štěpánkou Tomsovou se pak zúčastnila setkání věnovaného pobytovým službám, které vedla Asociace poskytovatelů sociálních služeb.

DS Střekov
Domov Seniorů Střekov

V květnu jsme zapracovali na tom, aby u nás bylo bezpečno. Zařídili jsme, aby odborníci na naší zahradě pokáceli stromy, které by mohly svým pádem ohrozit naše klienty.

V červnu jsme přivítali milou návštěvu – starostu Střekova, Mgr. Pavla Peterku.

V červenci jsme do pokojů našich klientů pořídili polohovací postele a nové lůžkoviny. Pohodlí i funkční prvky tu prostě nesmí chybět.

Stejně tak bychom nemohli existovat bez poctivě vyrobeného nábytku na míru, a to jak do samotných pokojů, tak i do dalších prostor v domově. Truhlářská firma, kterou jsme oslovili, se během září o vše postarala a výsledek vypadá skvěle!

V říjnu došlo na pokládku dlažby v kuchyni a v dalších provozních místnostech. Zároveň jsme se zúčastnili školení v sociální oblasti, které se zaměřovalo na správné nastavení sociální služby. Vedení domova nechybělo ani na konferenci, která se konala pod záštitou Asociace poskytovatelů sociálních služeb.

Ani v listopadu jsme nezaháleli. Proběhl audit nastavení sociální služby a dopadl na jedničku. Pro potřeby domova jsme zakoupili automobil, dokončili jsme administrativní patro a uklízeli pěkně „načisto“. Přivolaná zahradní firma se pustila do úprav zahrady a terénu u domova.

V posledním měsíci roku jsme se ještě znovu setkali se starostou Střekova – tentokrát mohl vidět citelný rozdíl a veškerou práci, kterou jsme od června odvedli.

Během celé této doby jsme vyřizovali žádosti zájemců, kteří mají o naše služby zájem. Věříme, že u nás všichni budou maximálně spokojení!