Nový domov seniorů na Střekově se konečně pomalu stává realitou

Za každým velkým projektem stojí spousta práce a administrativy. Když se ale povede věc dotáhnout do zdárného konce, žádného úsilí se nedá litovat.

Takto nějak vzniká i nový domov seniorů na Střekově. Že to celé není ze dne na den, je naprosto jasné. Co se tedy děje?

Společnost ACME péče našla vhodnou budovu pro možné zbudování domova seniorů a právě teď se rozhoduje, které stavební firmy osloví ohledně nutných i kosmetických úprav, jež samotnou budovu povýší právě na domov, kde bude seniorům dobře. V jednání je i zahrada a její nová podoba. Pobyt na vzduchu je přece důležitý pro tělo i mysl a po krásné a opečovávané zahradě se bude chtít občas (ne-li denně) projít každý.

Kus přírody přímo za okny

Toto místo v ústecké vilové čtvrti jako by ke zmíněným účelům bylo přímo stvořené – kromě rozlehlé zahrady, ve které bude po úpravách radost pobýt, musíme zmínit také nádherný výhled na České středohoří.

Do pochmurné atmosféry, se kterou si spousta z nás domovy seniorů spojuje, bude mít toto zařízení skutečně daleko – stačí jen aby vysvitlo sluníčko a prodralo se do oken pokojů i kanceláří. Všechna jsou totiž orientovaná na jih. Dům seniorů se tak bude v tomto případě moci stát synonymem poklidně prožitého stáří.