Poslední listopadová neděle je letos tou první adventní. Ačkoli se obvykle advent nese spíš v duchu úklidu a zběsilého pobíhání po obchodech a shánění dárků, letos to může být konečně jiné. Podívejte se, jak si advent opravdu užít a být v klidu!

Sežeňte dárky hlavně online

Pokud aspoň trošku ovládáte internet, využijte toho. Vyberte dárky pro své blízké online. Nebudete se tlačit ve frontách, všechno najdete z pohodlí domova. Objednané věci můžou doputovat až k vašim dveřím. A jestli si s internetem netykáte, poproste třeba mladší nebo zasvěcenější členy rodiny.

Udělejte si radost

Před Vánocemi sháníme dárky hlavně pro svoje blízké, ale co kdybychom všichni udělali aspoň malou radost sami sobě? Jestli nemáte příliš hluboko do kapsy, nadělte si pod stromeček to, co vás potěší. Od toho ty svátky jsou!

Udělejte radost někomu, kdo to nečeká

Můžete se usmát na cizího člověka, i když v roušce se musíte hodně snažit, aby to bylo znát. Nebo dejte před Vánocemi malý balíček s cukrovím třeba pošťákovi, který vám doveze objednané dárečky. Nebo jím překvapte své sousedy!

Provoňte si bydlení

K Vánocům patří nejen dobré jídlo, ale i všelijaké vůně. Ty typicky vánoční si můžete užít už během adventu. Pořiďte si vonné svíčky nebo tyčinky a nechte si jimi prostoupit celé bydlení. Vykouzlíte tak nádhernou atmosféru a uvidíte, že návštěvám se od vás nebude chtít.

Najděte si čas pro sebe

Říká se, že právě v těch nejuspěchanějších dnech bychom se měli umět zastavit, dát si šálek kávy a zklidnit se. I přes chaos, který všude tak trošku cítíme, se na chvilku poddejte klidu, přečtěte si kousek napínavé knížky nebo si poslechněte oblíbenou hudbu.

Ukliďte

Nezní to zrovna pohodově, ale představte si, jak budete spokojení, když budete na Vánoce v krásně čistém domově. Není to dostatečná motivace? A kromě toho můžete při úklidu příjemně zrelaxovat mysl.

Napusťte si vanu

Jestli jste se neomezili na sprchový kout, dopřejte si dlouhou voňavou koupel, při které vás nebude nikdo rušit. Prohřejte se, zabalte se do županu a zakončete to třeba sledováním filmu.

Advent má být poklidné vyčkávání příchodu Vánoc, ne zběsilá honička na závěr roku. Udělejte si ho letos pěkný!